Hőterápia Iyashi Dome Zeros

Hőterápia Iyashi Dome Zeros-szal

Az egészség – testünket alkotó 37 billió sejt egészsége. E sejtek mindegyike „gyárilag” képes arra, hogy meghibásodás (állagromlás) esetén a DNS kód alapján javítsa magát; amennyiben pedig elöregedett, helyrehozhatatlanul meghibásodott, elegáns módon lebontsa magát, és eltűnjön a szervezetből. Ez esetben, (mely eset a sejtek alap működése), hibás sejtek ugyan meg tudnak jelenni a szervezetben, de nem tudnak benne megmaradni. (Magyarán a szervezetben nem tud kialakulni hibás szerv, azaz betegség.)

Ez az alapvető működés egy olyan sejtszervecskével, a mitokondriummal van összefüggésben, amely organellum védtelen a kívülről származó mérgekkel (élelmiszerrel, levegővel, vegyi anyagokkal stb. érkező mérgek), illetve a test belsejében keletkező (stressz-)mérgekkel szemben. A XXI. századi környezet tönkre teszi e sejtszervecske működését, vagyis gátolja a sejtek, (végső soron a szervezet) öngyógyító képességeit. A ZEROS regenerálja a kérdéses sejtszervecskét, így sejtjeink az alap programjuknak megfelelően képesek helyre állítani magukat.

A mai emberek közel 100 %-a több szénhidrátot, azaz cukrot fogyaszt a szükségesnél.

Ez, állandó cukortöbbletet jelent a vérben. (Nem mellesleg, a konstans stressz ugyanezt eredményezi, mégpedig teljesen függetlenül a táplálkozástól.) E cukortöbbletet a szervezet (a hasnyálmirigy megfeszített munkájával…) zsírrá alakítja, melyet elhelyez a kisebb, majd egy idő után a nagyobb erekben, később pedig a belső szerveken, végül pedig az izomzaton kívül. E zsírok rontják a keringést, vagyis oxigén- és tápanyaghiányt, illetve mérgezést okoznak a sejteknek, ezen felül pedig közel két tucat mérget termelnek, mely toxinok közvetlenül felelőssé tehetők szinte valamennyi ismert krónikus betegség kialakulásában. A ZEROS kezelés során a test jelentős mennyiségű zsírt izzad, mégpedig első sorban az említett, rendkívül veszélyes ún. zsigeri zsírokat. Kúraszerű kezelés esetén a zsigeri zsírok ürítésével párhozamosan regenerálódnak az ún. barna zsírsejtek, melyek viszont kifejezetten a veszélyes (fehér) zsírsejtek eltávolításáért felelősek. Ez pedig egy pozitív irányú spirált indít el, és testünk egyre gyorsuló ütemben szabadul meg a felesleges, veszélyes, és esztétikailag zavaró zsíroktól.

A zsírból való fogyás mellett a test finoman, nem irányítottan, de izomtömeget nyer, így az izom/zsír arány precízen mérhetően, illetve egy idő után jól láthatóan a kívánt irányba mozdul el.

A normál izzadás (szauna, infra, sport) során testünk csupán vizet, és enyhébb, vízben oldódó mérgeket ürít. (Melyeket egyébként a vese választ ki.) A ZEROS kezelés során távozó, tapintással is érezhető, szemmel is látható zsírok azonban semmilyen egyéb módon nem ürülő, zsírban oldódó mérgeket is magukkal visznek. (Stroncium, bárium, nikkel, ólom, molibdén, tellúr, króm, kobalt, kadmium, alumínium, réz, dioxin stb.)

Bár a kezelés során az izzadással jelentős mennyiségű vizet veszítünk, mégis, a test sejtszintű hidratáltsága jelentős mértékben nő. Ezt egy kezelés alkalmával is mérhetjük, kúraszerű alkalmazás esetén a pozitív irányú változás jelentős.

Áraink

30 perc, 1 alkalom
12.000,- Ft
10 alkalmas bérlet (2 hónapig érvényes)
100.000,- Ft
20 alkalmas bérlet (4 hónapig érvényes)
160.000,- Ft

Extra zsírégető izzadás!

  • 45 perc maximum fokozaton
  • egy kemény edzésnek megfelelő (kb. 1.000 kcal felhasználása)
  • a fogyást jelentősen meggyorsító (heti 2 alkalom ajánlott)
  • mindezt fekve, relaxálva
45 perc, 1 alkalom
18.000,- Ft
45 perc, 10 alkalmas bérlet
150.000,- Ft

Detox

Az Iyashi Dôme egy olyan mély méregtelenítést tesz lehetővé, mellyel nagy mennyiségben képes a szervezet mérgező nehézfémeket üríteni, mint például a stroncium, bárium, nikkel, ólom, molibdén, tellúrium, króm, kobalt, arzén, kadmium, réz és alumínium, különösen kiemelkedően az utóbbi esetében.

Fogyás

Az Iyashi Dôme kezelés során tapasztalt izzadás megfelel egy 20km-es futásnak. A mérések szerint egy kezeléssel 1.200 ml izzadságtól és 600 kalóriától szabadulhat meg a felhasználó.

Bőrfiatalítás

Az Iyashi Dôme főleg sejtregeneráló hatása által eredményezi a bőr fiatalodását. A ráncok csökkenésével az arcbőr kisimultabbá, feszesebbé válik, és egy ragyogóbb, egyenletesebb tónusú bőrképet eredményez. Az Iyashi Dôme segít megakadályozni a bőr öregedésének negatív hatásait.


Az Iyashi Dome egy japán-francia együttműködés keretében kifejlesztett hőterápiás készülék. Találkozhatunk vele még infraterápia vagy japán szauna elnevezések alatt is, mivel tulajdonképpen az ősi japán “suna ryoha” hagyomány megőrzését jelenti napjaink számára a csúcstechnológia segítségével. Közel 50 országban 500 partnernél találkozhatunk már vele (hazánkban is már 2011 óta), és olyan luxus spa-k ékkövének számít, mint a dubai Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach, vagy a francia Hôtel & Spa Thalazur Royan és a Phytomer Spa & Wellness.

A kezelés gyengéd de erőteljes, melynek során a testhőmérséklet emelkedésével tudományosan bizonyított módon méregtelenítés, súlyvesztés és bőrfiatalodás következik be. Általában is javul a közérzet, pihentet, relaxál, oldja a stresszt és javítja az alvásminőséget, az immunrendszer stimulálásával pedig segít a betegségek megelőzésében és számos más probléma megoldásában is ígéretesnek tűnik.

Hatások

Méregtelenítés

Japán évezredes hagyománya, hogy az emberek a termálforrásokat körülvevő homokos talajjal borították be testüket annak érdekében, hogy megtisztuljanak a szervezetüket mérgező anyagoktól. A homokot nem csak az artézi víz melegítette át, hanem a Nap hőjét is magába zárta, amelyet a hosszú hullámú infravörös sugarak juttattak el a Földre. Ez a évezredes tradíció az az alapja az Iyashi Dome működésének is.

Klinikai vizsgálat

MGD Laboratórium, Genf, Svájc. Résztvevők száma: 22. A vizsgálat alapja a résztvevők verejtékmintáinak elemzése volt, amelyeket egy 25 perces kezelés után vettek Pasteur-pipettával, a résztvevők mellkasáról és karjáról. A minták tisztaságának megőrzése érdekében semmilyen fémtartalmú eszközt nem használtak. A laboratóriumban arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz a verejtékminták - amelyekben meg kellet hogy mutatkozzanak a kezelés hatásai - és az ugyanazon résztvevők vizeletmintái, amelyek értelemszerűen nem lehettek kitéve a kezelésnek. Megállapították, hogy a kezelés sikeres volt a nehézfémek (stroncium, bárium, nikkel, ólom, molibdén, króm, kobalt, arzén, kadmium, alumínium, réz) kiürülésének fokozásában, különös tekintettel az alumíniuméra. Következtetés: A 25 perces Iyashi Dome-kezelés után vett, 2 ml-nyi verejtékminták elemzése bebizonyította, hogy a kezelés valóban hatásos volt a nehézfémek eltávolításában. A vizeletminták párhuzamos vizsgálata megmutatta, hogy a nehézfémek a verejtékkel együtt távoztak. A kezelés különösen hatékony az alumínium eltávolításának vonatkozásában.

*Blanchemaison P., Morillon. F., Clement. R.: The “Detox” cure. Az Iyashi Dôme hosszúhullámú infravörös berendezés használatának előnyei a nehézfémek eltávolításában. (Genesis 2012, n°167, 20-23 (Medical Journal of Gynaecology, n°167 May 2012)) A teljes tanulmány: https://iyashidome.com/wp-content/uploads/2021/02/ETUDE-DETOX-EN.pdf

Fogyás

Az Iyashi Dome kezelés során tapasztalható mélyizzadás egy kezelés alkalmával annyi verejtéket választ ki, mintha 20 kilométert futottunk volna. Ilyenkor akár 1.200 ml izzadtságot is kiválasztunk, amely átlagosan megfelel 600 kalória elégetésének.

Klinikai vizsgálat

Globálisan gyűjtötték össze az eredményeket, az elemzést pedig az “előtte” és “utána” adatok összehasonlításával végezték el. A kutatásban 18 önkéntes vett részt, akiknek életkora 25-57 év közötti volt. A vizsgálat alatt a résztvevők semmilyen módon nem változtattak táplálkozásukon vagy fizikai aktivitásukon. Két hónapon át vettek részt heti két kezelésen, amelyek mindegyike 30 perces volt - így összesen fejenként 16 kezelésben részesültek. Az átlagos súlyvesztés 3,4 kg volt, egyes esetekben akár 6 kg is, a résztvevők ruhamérete 1 vagy 2 mérettel csökkent, és 2 és 3% közötti testzsírtól is megszabadultak.

A Class 3 besorolású, Tanita orvosi diagnosztikai mérleggel végzett adatfelvétel alátámasztotta, hogy az Iyashi Dome hatékony

  • a súlyvesztés elérésében,
  • a bőr minőségének javításában,
  • a relaxációban,
  • a finom ráncok megjelenésének csökkentésében.
A résztvevők mindegyike, 100%-a elégedett volt az elért eredményeivel.

*Dr. Joakim Valero: Trial performed with Class 3 medical measuring device TANITA. A teljes tanulmány: https://iyashidome.com/wp-content/uploads/2021/02/ETUDE-MINCEUR-EN.pdf

Anti-aging

A bőr öregedése egy természetes és elkerülhetetlen folyamat, amely ráncok, szarkalábak és sötétebb, pigmentált foltok megjelenésében, a bőr feszességének és rugalmasságának, sugárzásának elvesztésében mutatkozik meg. A bőr öregedése mind belső- (pl. genetikai, hormonális), mind külső tényezőktől (stressz, klíma, levegőszennyezettség, dohányzás) függ. A kozmetikai kezelések mellett léteznek azonban más nem-invazív megoldások is, amelyekkel sikerrel vehetjük fel a harcot a bőr öregedésével szemben - ilyen az Iyashi Dome is.

Klinikai vizsgálat

A vizsgálat 13 páciens részvételével folyt, akik 31-63 évesek voltak, bőrük fotótípusa pedig a Fitzpatrick-skálán II-IV közötti ((fehér bőrű európai és mediterrán típus közötti) besorolású volt. 8 Iyashi Dome kezelésen vettek részt heti két alkalommal négy héten át, amelyek mindegyike 30 percig tartott.

A vizsgálat alaposságának biztosítása érdekében biometrikus méréseket végeztek a bőr rugalmasságának megállapítására mind a testen, mind az arcon Cutometer eszközzel. A Cutometer mellett, amellyel a bőr hidratáltságnak mértékét ellenőrizték, Mexamater eszközt is bevetettek, amely a bőr hemoglobinszintjének és melaninkoncentrációjának mérésére alkalmas. Végül, a dermisz (irharéteg) vastagságát az arcon és a bőrön magas frekvenciájú Doppler-echográffal mérték meg. Ez utóbbi mérés lehetővé teszi a dermisz vastagságcsökkenésének vagy -növekedésének vizsgálatát, ebből következően pedig a kollagén és elasztinrostokét, amelyek a bőr kötőszövetét alkotják.

Az Iyashi Dome által kibocsátott hosszú hullámú infravörös sugarak hatékonynak bizonyultak a bőr minőségének és megjelenésének javításában. Konkrétabban: 4 hét után javult a bőr tömegessége a dermisz testen és arcon mért vastagságnövekedésének köszönhetően, az arcbőr sugárzóbbá vált és csökkent a bőr érdessége, csökkent az arcbőr ráncossága, javult a bőr hidratáltsága mind az arcon, mind a testen, javult a komplexió (az arcbőr egyenletessége és sugárzása), nőtt a bőr rugalmassága és feszessége az arcon és a testen, stimulálta a bőr mikrokeringését és csökkentette a bőr öregedésének jeleit. Az Iyashi Dome hatékonynak bizonyult minden fototípus esetében, és használata a résztvevők számára kellemesnek tűnt.

Dr Philippe Blanchemaison: Summary of results. A teljes tanulmány: https://iyashidome.com/wp-content/uploads/2021/02/ETUDE-ANTI-AGE-EN.pdf

További hatások

Az újabb kutatások azt igazolják, hogy az infraterápia hatásai még a méregtelenítésen, fogyáson és bőrjuvenáción is túlmutatnak. A kutatók bizonyítottnak látják, hogy a kezelések javítják az immunrendszer működését, stimulálják a sebgyógyulást és támogatják a szimpatikus idegrendszer működését is. Ez azt jelenti, hogy a kezelések előnyös hatásait azok is élvezhetik, akik nem képesek a megfelelő testmozgásra koruk, sérülésük vagy krónikus betegségük miatt. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3418130/)

A hosszú hullámhosszú sugarak antimikrobiális hatással is bírnak, ezáltal csökkentik a baktériumok mennyiségét. Egyre több bizonyíték támasztja alá azt is, hogy különösen jó hatással van az idegrendszerre és széles skálájú terápiás hatásokkal bír a sejtekre és szövetekre. Ígéretes kutatások vannak folyamatban a rákos sejtek burjánzásának korlátozásában kifejtett hatásával és a kemoterápia hatékonyságának fokozásával, az Alzheimer- és Parkinson-kór kezelésével kapcsolatban is. Az osteoarthritis-szel vagy szív- és érrendszeri problémákkal küzdők számára a mérsékelt testgyakorlás helyettesítésére is használható.

Elektro-enkefalogrammal kimutatható az, hogy az Iyashi Dome használatakor az agy alfahullámokba megy át, ami ellazulást jelent és pihenést eredményez. Ezzel a mindennapi káros stressz oldása is lehetővé válik.

A test hőmérsékletének 1°C -kal való emelése lehetővé teszi az immunrendszer védekezési képességének 6-szorosára növelését. Amikor az emberi test hőmérsékletét nagyon gyorsan több mint 39º-ra emeljük, a testünk HSP 70-eket (hősokk-fehérjéket) termel. Ezek a fehérjék kijavítják a sérült sejteket, elindítják a sejtek fiatalodását és a hegesedési folyamat felgyorsulását. A gyermek szervezetében a növekedés során a HSP 70 fehérjék természetes módon termelődnek megfelelő mennyiségben. Életkorunk előrehaladtával szervezetünk egyre kevesebbet állít elő belőle. Ezért nyerjük vissza erőnket egyre lassabban egy fizikai erőkifejtés után és ezért gyógyulnak sebeink is lassabban.

Szervezetünk a méreganyagok jelentős részét a kötőszövetekben és izületekben raktározza el. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a nehézfémekre, melyek vízben nem oldódnak. Amennyiben nem sikerül szervezetünknek a méreganyagokat kiürítenie, hogy elszeparálja azokat, zsírral veszi körül. Mivel a nehézfémek veszélyt jelentenek az egészségünk szempontjából, a test saját intelligenciája következtében nem bontja fel a zsírmolekulákat, mivel ebben tárolja el a méreganyagokat és nehézfémeket. Ebből alakulnak azok a göböcskék, amelyek a narancsbőr súlyosabb változatainál láthatóak és tapinthatóak. Az Iyashi Dome használata ideális a cellulitis probléma kezelésére, mert a hosszú hullámú infravörös sugaraknak köszönhetően a berendezés lehetővé teszi a faggyúmirigyek általi izzadást, mely következtében a testünk zsírszázaléka csökken, miközben fokozza a sejtanyagcserét, a vér- és nyirokkeringést.

A berendezés által előidézett testhőmérséklet-emelkedés serkenti a vérkeringést, segíti az izomzat mély-ellazítását, csökkenti az izomfeszültséget kiváltó okokat. A kezelés szintén ideális az izom rugalmasságának kezelésében. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10286597/)

A készülék WBH (Whole Body Heat) hatása ígéretesnek tűnik egy biztonságos, gyorsan ható antidepresszív modalitás kialakítására is. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://ichgcp.net/fr/clinical-trials-registry/NCT02021149)

Egyre több-és-több bizonyíték mutat abba az irányba, hogy az infravörös sugárzásnak fotostimulációs és fotobiomodulációs hatása van, amely különösen jótékony hatással bír az idegrendszer stimulálásában és a sebgyógyulásban. Az idegsejtek kifejezetten jól reagálnak az infravörös sugárzásra. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5505738/)

Az infravörös sugárzás által előidézett antimikrobiális hatások hatékonyan csökkentik a baktériumok számát, egyes törzsek esetében akár 99,9%-kal is. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5505738/)

Osteoarthritisben vagy szív- és érrendszeri, légzési problémákban szenvedő, vagy mozgásukban beszűkült betegeknél a hosszú hullámú infravörös sugárzás a mérsékelt testmozgás alternatívájaként alkalmazható. Terápiás hatást fejt ki anélkül, hogy káros hatással lenne a pangásos szívelégtelenségre, a korai kamrai összehúzódásokra, az agy nátriuretikus peptidszintjére, a vaszkuláris endoteliális működésre, a súlycsökkenésre, az oxidatív stresszre vagy a krónikus fáradtságra. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5505738/)

Az áttekintett kísérleti eredmények elegendő bizonyítékkal szolgálnak arra is, hogy a nitrogén-oxid aktiválja az agy komputációs kapacitását. A nitrogén-oxid az L-argininnel együtt kulcsszerepet játszhat a korral járó degeneratív megbetegedések, mint például az Alzheimer-kór kezelésében és szintén hatékony lehet az epilepszia és diabétesz által kiváltott kognitív zavarok kezelésében. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3121276/)

Az idősgyógyászat, a geriátria területén megfigyelték, hogy a kezelést követően szignifikánsan javult a járás szokásos sebessége, a maximális oxigénfelvétel mennyisége, az időskori depresszió tünetei, az életminőség és számos időskori tünet súlyossága. (Klinikai vizsgálati eredmények: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7590093/)

A márkáról

Japánban időtlen-idők gyakorlat a test “suna ryoho”-nak nevezett méregtelenítése, különösen Ibusuki déli területein. Több mint 300 éve vesznek a japánok hagyományos forróhomok fürdőt, melynek során bizonyos természetes artézi források homokjával borítják testüket. A terápiának ezen formája az izzadáson keresztül megszünteti a méreganyagok felhalmozódását és megtisztítja a szervezetet. Ezeken a különleges helyeken a hőt a földalatti források forró vize és a Nap melege adja, átmelegítve a homokot értékes hőjükkel.

Ez a természetes forrású infravörös sugárzás inspirálta Shogoro Uemarát, aki eltöprengett azon, hogy miképpen tudná visszahozni ezt a hagyományt a technológia segítségével. Ezért 2004 novemberében megalapította az Iyashi Dome-ot, hogy minden egyes ember számára lehetővé tegye az elme és test ezen hagyományok szerinti kezelését, az infraterápia és az Iyashi Dome “japán szauna” révén.

2004-ben Shogoro Uemara a környzetdiagnosztika területén működő vállalkozó volt. Egy Japánba, a családjához tett látogatás során ismertette meg édesapja egy munkájával, amelynek során egy kutatócsoporttal vizsgálták a sejtregenerálódás működését nem csak a radioaktív sugárzás káros hatásainak következtében, hanem a szennyezett és stresszel teli környezet által a metabolikus rendszerre gyakorolt hatás miatt is.

A méregtelenítés bizonyított volt Shogoro Uemura számára, hiszen a szervezet méreganyagokkal áthatottan nem képes a normális működésre, és amennyire az epigenetika által elért eredmények alapján most tudjuk, ez a DNA megváltozásához is vezet.

Magát a “japán szauna” elnevezést is az Iyashi Dome vezette be még 2005-ben. Azóta Shogoro Uemura nem csak azon dolgozik, hogy a méltán világhírű japán színvonalon szolgálja ki partnereit, hanem hogy az elvárható előírásokon túl is olyan orvosi kutatásokat végezzen, amelyek biztosítják az optimális eredményeket. Immáron francia partnereivel új elképzeléseket és termékeket fejleszt annak érdekében, hogy egyedi és holisztikus kezelési módokat kínálhasson.

Mérföldkövek az Iyashi Dome életében:

2004
Az Iyashi Dome márka létrehozása, az Iyashi Dome V1:ID Metal megtervezése és megalkotása.

2006
Az Iyashi Dome RenaiSens V2 megtervezése és megalkotása az ID Sens opcióval. A legelső Iyashi Dome japán szauna üzembe áll Stéphan Jaulinnál, Párizs

2008
Klinikai tesztek elindítása az Iyashi Dome által kínált egyedi előnyök tanulmányozására.

2009
Partnerség a Tanitával.

2011
Az Iyashi Dome RenaiSens V3 megtervezése és megalkotása

2012
Az Iyashi Dome V4:ID RenaiSens megtervezése és megalkotása, elektronikus vezérlőegységgel.
Partnerség az RKF-fel a japán szaunákban alkalmazott textíliák megalkotása érdekében.

2016
Az Iyashi Dome V5 megalkotása és gyártásának megkezdése a LEMI-vel együttműködésben új ID RenaiSens vezérlőegységgel.
Az O2 berendezés megtervezése: oxigénnel dúsított légbefúvó rendszer illóolajokkal.

2017
Partnerség az Oshiborival: saját oshiborijaink (japán forró törölköző) bemutatása.
A Set&See audió kifejlesztése az Iyashi Dome kezelésekhez.

2018
INPI szabadalom katalizátorunkra, amely eltávolítja a méreganyagokat a készülékből.
A második, ID FIRST V1 Iyashi Dome modell megalkotása és gyártása.
Az Iyashi Dome Osojis virágvíz frissítők kifejlesztése és bevezetése.

Technológiák

Infravörös sugarak

A hosszú hullámú infravörös sugarak elengedhetetlenek a növények fejlődéséhez, ezáltal pedig valamennyi élőlény számára. Mégis, csak 1800-ban történt meg, hogy William Herschel, a német származású angol csillagász felfedezte őket. Arra jött rá, hogy a hő a fény egy szabad szemmel nem látható formájában is terjedhet, amely sem nem konvekció, vagyis hőáramlás pl. levegő segítségével, sem nem kondukció, vagyis hővezetés, ami pl. az egymással közvetlenül érintkező elemi részecskék között jön létre.

Leegyszerűsítve: az infravörös sugarak a testeket és nem a rendkívül csekély hőtartóképességű levegőt melegítik fel. A hosszú hullámú infravörös sugarak olyan energiahullámok, amelyeket mikrométerben vagy nanométerben mérünk.

Az Iyashi Dome infraterápia egy nem-invazív technológia, amely egyszerre gyengéd és erőteljes. Hosszú hullámú infravörös sugarakat alkalmaz annak érdekében, hogy a testhőmérsékletet érzékelhetően megnövelje, segítve ezzel a méregtelenítést, a karcsúsodást, az öregedés lassítását, a fizikai felkészülést és izomregenerálódást és relaxációt.

Az Iyashi Dome-ot 2004 óta használják az egészségügyben, a szépségiparban és a wellness iparban.

Elektromágneses hullámok

Az elektromágneses hullám olyan energia, amelyet elektromos és elektronikus eszközök bocsátanak ki, Ezek a hullámok láthatatlan erőterek, amelyek a levegőn át terjednek különböző hullámhosszokon. Néhány hullámhossz, mint amelyeket például rádió- és televízióadás átvitelére használunk, biztonságosnak tekinthető, mivel nem annyira erőteljes, hogy kárt okozhatna.

Léteznek azonban erőteljesebb frekvenciák is. Az elektromágneses interferencia (EMI) megjelenése különféle formákat ölthet, ilyen például a rádiófrekvenciás interferencia (RFI) is. Az elektromágneses kompatibilitásra (EMC) vonatkozó előírások rögzítik a még elfogadható zavarás szintjeit. Közismert, hogy az elektromágnese hullámoknak való nagyfokú kitettség egészségkárosító hatású, beleértve az idegrendszert, a szív- és érrendszert és az immunrendszert is.

Az EMC és Japán

Japánt gyakran tekintik az elektromágneses kompatibilitási (EMC) szabványok előfutárának. Valóban, az ország szigorú szabványokat vezetett be annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy a piacaira bevezetett elektronikus készülékek által kibocsátott elektromágneses hullámok nem lépik át a biztonságos szintet. A japán államigazgatás szigorú ellenőrzési folyamatokat vezetett be, hogy biztosítsa, hogy az elektronikus készülékek megfelelnek ezeknek az előírásoknak. Mindezek következtében vált Japán világvezetővé az EMC-szabványok vonatkozásában. Büszkék vagyunk rá, hogy magas színvonalú japán technológiát alkalmazunk, egészen a legelső Iyashi Dome megtervezésétől fogva.

AZ EMC és Európa

Európában az EMC hasonlóan fontos terület, ahol a biztonsági előírások egyre szigorodnak annak érdekében, hogy a felhasználókat megvédjék a az elektromágneses hullámok káros hatásaitól - beleértve az olyan elektronikus készülékeket is, mint amilyeneket az Iyashi Dome technológiában használunk.

Annak köszönhetően, hogy japán technológiákat használunk, megfelelünk a legszigorúbb európai EMC-szabványoknak is.

CE Tanúsítvány

Úgy döntöttünk, hogy a CE tanúsítvány megszerzéséhez szükséges alapvető előírásokat túl fogjuk teljesítni. Elértük, hogy berendezéseink nem csak hogy minden EMC szabványnak megfelelnek, hanem az egészségügyi eszközök esetében alkalmazott előírásokat is kielégítsék. Elkötelezettek vagyunk partnereink biztonsága és egészsége érdekében, hogy berendezéseink a az elektromágneses biztonság legmagasabb szintjén álljanak: az Iyashi Dome teljesíti az egészségügyi estközökre vonatkozó class IIa és IIb EMC előírásokat is.

A Dome-ok

A hosszú hullámhosszú infravörös sugárzás hullámhossza 3-1.000 mikrométer közötti. Szervezetünk sejtjei a 4-25 mikrométer közötti hullámhosszra reagálnak.

Az Iyashi Dome rendelkezik a piacon elérhető készülékek közül a legszélesebb hullámhossz-tartománnyal, és 5 és 20 mikrométer közötti infravörös sugárzásával a lehető legjobban alkalmazkodik az emberi test által befogadható tartományhoz. Az infravörös sugarak kibocsátására az Iyashi Dome 100%-ban japán gyártású Black Carbon technológiát alkalmaz. Ezt a technológiát egy japán kutatócsoport fejlesztette ki és Japánban és az USÁban is szabadalmaztatott. Kifejezetten csak az Iyashi Dome száméra készül a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően. Köszönhetően rendkívüli sűrűségének, kibocsátórendszerünk egyenletesen képes elosztani a hosszú hullámhosszú sugarakat az egész test felszínén.

Ahhoz, hogy az infravörös sugár lassan, de biztosan működjön, az Iyashi Dome-ot egy szabadalmaztatott (nº1590079 és nº552484), feketeszénből készült elektromos fűtőtesttel látták el. Mivel az emberi test szerves anyag, legjobb, ha a hőt sugárzó anyag is az. Mivel a feketeszén szerves anyagú, ezért megfelelő minőségű hullámokat bocsát ki alacsony hőmérsékleteken is. Azért, hogy még hatékonyabbá tegyük a fűtőtest fekete szenének a hatásait, az Iyashi Dome-ot félkör alakú kupola formájúra tervezték, hogy az egész testet befedje. Ennek köszönhetően a sugárzási sűrűség nagyobb és a hosszú hullámú infravörös sugarak a test egész felszínére érkeznek.

Ahhoz, hogy létrehozzuk az Iyashi Dome szerves hosszú hullámú infravörös sugaras paneljeit, az összetevő anyagokat egy 1000 tonna/cm2–es nyomásnak kell alávetni. Egyetlenegy Japánban levő készülék (melynek értéke 24 millió Euró) teszi lehetővé ezt a technológiai szintet: tulajdonosa a Mitsubishi Vállalat. Tehát a Mitsubishi-vel közösen tervezték meg az Iyashi Dome technológiai alapját.

A vezérlőegység

A legkorszerűbb technológiák alapján Franciaországban tervezett és gyártott vezérlőegység hihetetlenül egyszerű és biztonságos kezelést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy a kezelések a lehető legkényelmesebbek legyenek, olyan vezérlőegységet fejlesztettünk ki, amely alkalmas a kezelések távellenőrzésére, felügyeli a hosszú hullámhosszú kibocsátást és mindenek előtt érintésmentes kezelést tesz lehetővé.

Az Iyashi Dome appot azért fejlesztettük ki, hogy együttműködve a vezérlőegységgel, biztosítsa az érintésmentes vezérlés lehetőségét és további eszközöket is biztosítson a kezelések megtervezéséhez.

A titánium-dioxid katalizátor

Ahol méregtelenítünk, ott mérgek is vannak! Az Iyashi Dome hatékonyságát a mély méregtelenítés területén tudományos vizsgálatok támasztják alá. Éppen ezért vált szükségessé egy hatékony fotokatalizátor üzembe állítása is. Ez az egyedi, Iyashi Dome számára kifejlesztett és gyártott rendszer éveken át tartó kutatás és fejlesztés eredménye. Hatékonysága, amelyet szabadalom is rögzít (INPI szabadalom, 2018. január) biztosítja a berendezés higiéniáját. Különleges komponensei és működése garantálják a méreganyagok és baktériumok valós idejű megsemmisítését - mindenféle emberi beavatkozás nélkül.

Szabványok

Az ötödik generációs berendezések CE-tanúsítottak, amelynek való megfelelőséget a világhírű UL Laboratories igazolta. 2013 óta a negyedik generációs berendezések megfelelnek az orvosi eszközökre vonatkozó irányelveknek is, amelyet németországi laboratórium hitelesített.

Szintén 2013 óta látjuk el az Iyasi Dome berendezéseket egy olyan biztosítékkal, amely deaktiválja a hosszú hullámú infravörös sugárzást, amennyiben két Dome több mint 40% átfedésbe kerülne egymással annak érdekében, hogy megelőzzük a túlmelegedést és biztosítsuk az abszolút biztonságos működtetést.